OPVOLGING EN BEGELEIDING VAN ALLE TYPES VARKENSBEDRIJVEN

Dierenarts-praktijk Peter Bonny is gespecialiseerd in opvolgen en begeleiden van alle types varkensbedrijven: vermeerderingsbedrijven, gesloten bedrijven, biggenopfok, vleesvarkensbedrijven, Ki-station, stamboekfokkers, fokkerijorganisatie met verschillende geledingen.

DIAGNOSTISCH ONDERZOEK

Naast diagnostisch onderzoek van zowel de levende dieren via klinisch onderzoek, autopsie op gestorven dieren, bloedstaalnames, alle mogelijke andere staalnamen,…kan je bij Dierenarts Peter Bonny ook terecht voor behandelen van de dieren, adviezen ter preventie van de dieren, opstellen van vaccinatieschema’s,…

ADVIES EN BEGELEIDING

Volledige screening van vleesvarkensbedrijven in geval van hoestproblematiek aan de hand van bloedanalyses, kauwtouwen, mestonderzoek, neusswabs,…

Volledige screening van zeugen en biggenbedrijven ivm vruchtbaarheid, algemene gezondheid van zeugen en/of biggen.

ANALYSE VAN BEDRIJFSGEGEVENS 

VIA CERES BOEKHOUDPROGRAMMA

Met het Ceres programma volgt u het volledig bedrijf op, zowel technisch als administratief.

BIJHOUDEN EN BEGELEIDEN VAN ADMINISTRATIE OP VARKENSBEDRIJVEN

Alle administratie die vereist is van FAVV,  maar ook administratie ivm allerhande lastenboeken ( Certus, Codiplanplus,…)

SCANSERVICE

Op vaste tijdstippen worden zeugen gescand op drachtigheid. Via spekdiktemeter wordt ook de conditie van de zeugen bijgehouden.

ORGANISEREN VAN INFO-AVONDEN EN STUDIENAMIDDAGEN

Om de twee jaar gaat er in Bellewaerde voor alle klanten een klantenavond door, waar zowel de wetenschap als het aangename aan bod komen. Na de uiteenzetting van enkele interessante sprekers kan u genieten van een uitgebreid buffet.

Ook worden nu en dan studienamiddagen georganiseerd voor beperkte groepen met specifieke interesses.

SAMENWERKING MET ANDERE DIERENARTSEN

Peter Bonny werkt samen met dierenartsen van farmaceutische bedrijven, collega-varkensdierenartsen, dierenartsen uit de veevoederindustrie, dierenartsen van DGZ en Dialab, dierenartsen van universiteit Gent.