Lege flessen dierengeneesmiddelen

Lege flessen dierengeneesmiddelen

Beste klant,

 

Regelmatig krijgen wij de vraag van varkenshouders om lege flessen van diergeneesmiddelen terug te nemen. Je bent namelijk niet welkom in het containerpark met je lege flessen; deponeren in een glasbol langs de openbare weg of op gemeentelijke parkings is ook geen optie. Daar worden jullie doorverwezen naar de bedrijfsdierenarts die volgens verplicht is om deze flessen terug te nemen. Bij milieucontrole op het bedrijf wordt ook die zelfde vraag gesteld en wordt er ook doorverwezen naar de bedrijfsdierenarts.

Deze flessen behoren tot medisch afval: flessen, naalden, gebruikte bistourimesjes, spuiten, verpakkingen.

Uiteraard kan en mag de dierenarts dit afval niet terug meenemen voornamelijk om hygiënische en sanitaire redenen, maar er wordt verondersteld dat de bedrijfsdierenarts helpt zoeken naar een oplossing voor dit medisch afval. Vooral lege flesjes.

Je kan het best contact opnemen met één van onderstaande firma’s die verschillende formules aanbieden om de flessen op regelmatige basis op te halen.

www.sita.be (dochteronderneming van Suez)

* Op de OVAM-website vindt u een lijst met de geregistreerde vervoerders van afvalstoffen en een lijst met de geregistreerde inzamelaars, afvalstoffenhandelaars of –makelaars.

www.varkensloket.be

Jullie dierenartsen Peter Bonny en Stefanie Crul

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.