KI STATION

Vanaf 1 juli 2016 hebben wij het KI-station overgelaten aan KI-Vansteenlandt in Krombeke.

www.kivansteenlandt.be

Alle beren verblijven nu bij Gregory en Angelique Vansteenlandt-Demeester, Bankelindestraat 33, 8972 Krombeke.

De bestellingen kunnen nu worden doorgeven via telefoon, fax of e-mail.

Tel: 057 400 468

Fax: 057 401 195

info@kivansteenlandt.be

Wij danken alle klanten voor het vertrouwen en de jarenlange samenwerking!

Biggenhandelaar Marc Bogaert stelde 30 jaar geleden voor om Kunstmatige Inseminatie te starten bij varkens. De bedoeling was om te kunnen kruisen met Piëtrainberen en daardoor biggen van een betere kwaliteit bij de klanten te kunnen aankopen.  Peter Bonny startte op de Voerman in Lichtervelde, om na enkele tussenstappen in de nieuwe stal terecht te komen bij de familie Gryson.

In het begin werden de zeugen door Peter Bonny zelf geïnsemineerd, later kon men het sperma afhalen op de praktijk. Vandaag wordt het sperma gratis tot bij de klant gebracht. Alle bestellingen die geplaatst werden voor 11 u, vertrekken stipt om 13 u met onze besteldienst. Het sperma wordt vervoerd op een constante temperatuur van 17°. In het weekend is er altijd sperma beschikbaar op de praktijk.

BESCHIKBARE BEREN

Alle beren worden aangekocht met minimaal volgende vereisten. In de eerste plaats moeten we de beer “graag zien”. Correcte lichaamsbouw en beenwerk met aandacht voor extra bespierdheid

  • 500 gr groei van geboorte tot het aftesten
  • spekdikte maximaal 4 mm
  • vleespercentage minimaal 69%

BELPI-BEREN

Beren geselecteerd zoals de traditionele piëtrain maar met aandacht voor de voederconversie. De beren worden individueel gevolgd via voederstations waar elke gram voeder bijgehouden wordt zodat een exacte voederconversie van elke beer gekend is. Bovendien wordt een uitgebreid nakomelingen-onderzoek uitgevoerd wat met alle gekende gegevens leidt tot een index.

VPF-BEREN

Deze beren worden geselecteerd op klassiek systeem, gebaseerd op eigenprestatie, nakomelingen-onderzoek op bedrijven en selectiemesterij.

ZEUGENLIJN-BEREN

Binnenkort kunnen we opnieuw alle rassen aanbieden.

TURBO-PIETRAIN VAN GENE+

Deze beren worden geselecteerd op de goede slachtkwaliteit en super hoge groei. Gesloten bedrijven die willen ronddraaien op 4 groepen kunnen dat met deze beren bereiken. Deze beren zijn niet aanwezig op ons KI-station, daarom vragen wij om ons op het moment van het spenen te contacteren.

Bestel voor 11u en wij leveren dezelfde dag bij u thuis!